Pozbawione mąki ciasto czekoladowe jest nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Brak glutenu sprawia, że z powodzeniem mogą sięgnąć po nie osoby, które go nie tolerują. Do przygotowania tego deseru potrzebna jest tylko niewielka ilość cukru, jajka, masło, gorzka czekolada, kakao i ekstrakt waniliowy. Pokrojoną czekoladę i masło rozpuszczamy na parze, zdejmujemy z gazu, a następnie dodajemy cukier, kakao, roztrzepane jajka oraz wanilię. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Uzyskaną masę przelewamy do wysmarowanej i posypanej kakao formy. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 150 stopni Celsjusza.
WIĘCEJ NA TEMAT W SERWISIE abcZDROWIE.pl
Wsparcie redakcyjne od:
Gazeta Lubuska. Winiarze liczą straty po przymrozkach.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?