Przepis na kurki w śmietanie.
Potrzebna nam jest też cebulka i niezbędny jest czosnek. Cebulkę pokroić w drobniutką kosteczkę, czosnek przecisnąć.
Na patelni roztopić dwie łyżki masła i trzy oliwy. Zeszklić cebulę - posolić. Dodać czosnek. Wymieszać. Włożyć grzyby. 5 minut smażyć. Dodać kieliszek białego wina i kilka ziaren jałowca. 2 minuty jeszcze trzymać na ogniu. Dodać śmietanę - gęstą. 12, 18 proc. Wsypać natkę pietruszki.
Gotować 2 minuty. Sos zgęstnieje. Dodać pieprz i odrobinkę soku z cytryny.
Przepis na kurki można też zastosować do innych grzybów, ale wcześniej te trzeba obgotować jak do każdej potrawy.
Masz swój przepis na kurki w śmietanie. Podziel się z nami.
Pasztet z białej fasoli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?