W gminie Siedlec odbyły się konkursy na najsmaczniejszy produkt i potrawę z wieprzowych żeberek. W konkursie wzięło udział 14 drużyn reprezentujących koła gospodyń wiejskich z gminy Siedlec.

Masz zdjęcie do tego tematu?

Wyślij
W gminie Siedlec odbyły się konkursy na najsmaczniejszy produkt i potrawę z wieprzowych żeberek.
W konkursie wzięło udział 14 drużyn reprezentujących koła gospodyń wiejskich z gminy Siedlec.

Różnorodność przepisów, dekoracji gotowych potraw i wyśmienitych smaków sprawiła, że kapituła konkursowa miała niezwykle trudne zadanie przy wyborze najlepszej potrawy. Brano pod uwagę przede wszystkim smak, jednakże równie ważny dla komisji był wygląd, sposób przystrojenia oraz pomysłowość dekoracji.

Panie z niecierpliwością oczekiwały na wyniki, chociaż – jak stwierdził wójt Adam Cukier – najważniejszy jest udział, a nie miejsce w klasyfikacji. Pierwsze miejsce zajęły panie z Małej Wsi. Drugie były przedstawicielki Grójca Wielkiego, zaś trzecią lokatę uzyskało KGW Reklin-Reklinek.
Tego samego dnia odbył się konkurs o tytuł najsmaczniejszego produktu regionalnego, w którym walczyły zakłady z województw wielkopolskiego oraz lubuskiego. We wszystkich kategoriach – bułczanka krwista, biały salceson i wątrobianka – zwyciężył zakład Rzeźnictwo i Wędliniarstwo Eugeniusza Bocera z Trzciela.

Czytaj także

    Komentarze (0)

    Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

    Zaloguj się / Zarejestruj się!

    Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!