MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Obwarzanki (nie mylić z krakowskimi) to ogólnodostępny...
fot. Adam Wojnar/archiwum Polska Press

Co można zjeść na cmentarzu? Niektóre przysmaki były znane jeszcze w czasach PRL-u. Poznaj regionalne produkty na Wszystkich Świętych

Obwarzanki odpustowe

Obwarzanki (nie mylić z krakowskimi) to ogólnodostępny przysmak, który jest jedzony także na Wszystkich Świętych. Niewielkie obwarzanki są nanizane na sznurek i wyglądają jak wielkie korale. Robi się je z mąki, wody, soli, cukru i odrobiny tłuszczu. Mogą być posypane sezamem lub makiem.

Zobacz również

NOWE
Ruszają kursy pilotażowej linii aglomeracyjnej MPK. To komunikacja dla trzech wiosek

Największy Festiwal Mikrowypraw: Sosnowiec odkrywa Pałac Schoena i Teatr Zagłębia

NOWE
Największy Festiwal Mikrowypraw: Sosnowiec odkrywa Pałac Schoena i Teatr Zagłębia

Polecamy

"Nasi" wśród najbogatszych Polaków! Miliarder z Dino, którego świat nie widział!

"Nasi" wśród najbogatszych Polaków! Miliarder z Dino, którego świat nie widział!

Jutro do pracy ubiorę się jak pierwsza dama – wygodnie i z klasą

Jutro do pracy ubiorę się jak pierwsza dama – wygodnie i z klasą

Zajadaliśmy się tym daniem w dzieciństwie. To prawdziwy smak wakacji

HIT DNIA
Zajadaliśmy się tym daniem w dzieciństwie. To prawdziwy smak wakacji