Grodzisk: Browar już prawie gotowy FOTO

Anna Wyrwa-Sadowska
Dodaj komentarz:
Udostępnij:
Za miesiąc na rynku pojawić ma się grodziskie piwo. W browarze trwają już ostatnie prace. W hucie rozpoczęła się produkcja butelek, w które rozlewany będzie trunek

W ubiegłym tygodniu odwiedziliśmy budynek warzelni przy ulicy Poznańskiej, w którym siedzibę będzie miał Grodziski Browar. Robotnicy uwijają się tam jak w ukropie. Wszystkie potrzebne urządzenia są już zamontowane: wielkie kadzie, młyn do mielenia potrzebnych składników, pomieszczenia fermentacyjne.

Ten specyficzny trunek nazywany „polskim szampanem” pojawić ma się na rynku już na początku maja. Piwo będzie miało specjalnie dedykowaną mu butelkę, której projekt właśnie został ostatecznie zatwierdzony w hucie i już ruszyła jej produkcja.

Piwo ma być dostępne w sklepach handlu tradycyjnego, z czasem i z rozwojem dystrybucji również w sklepach wielkopowierzchniowych.

Dodać warto, że jak nam powiedziała Magdalena Hutniczak, która w Grodziskim Browarze będzie kierownikiem, firma jest już po rekrutacji osób, które towarzyszyć będą rozruchowi browaru. Docelowo w Grodzisku zatrudnionych ma być około 10 osób.

Więcej w Dniu Nowotomysko-Grodziski, wydanie z 7.4.2015

Rządowa tarcza antyinflacyjna

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie