MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kania jest grzybem, który można różnie stosować w kuchni....
fot. Mariusz Kapala/archiwum PolskaPress/Gazeta Lubuska

Jak zbierać grzyby? Zobacz, które gatunki łatwo pomylić. Niektóre są łudząco podobne do kurek i borowików

Czubajka kania

Kania jest grzybem, który można różnie stosować w kuchni. Najczęściej przygotowuje się kotlety z kani przypominające z schabowe. Kania może być pomylona z muchomorem plamistym i trującymi czubajeczkami. Dla pewności powinno zbierać się rozwinięte grzyby o pełnych kapeluszach i grubych trzonkach.

Zobacz również

Biało-Czerwone walczą z Włoszkami o finał Ligi Narodów!

NA ŻYWO
Biało-Czerwone walczą z Włoszkami o finał Ligi Narodów!

Upalne dni lepiej smakują nad wodą. Gdzie w woj. lubelskim działają kąpieliska?

Upalne dni lepiej smakują nad wodą. Gdzie w woj. lubelskim działają kąpieliska?

Polecamy

Nagradzanie za wyniki to klucz do sukcesu czy porażki?

Nagradzanie za wyniki to klucz do sukcesu czy porażki?

W terenie zabudowanym pędził 110 km/h. Kierowca pożegnał się z prawem jazdy

W terenie zabudowanym pędził 110 km/h. Kierowca pożegnał się z prawem jazdy

Myśleli, że nikt nie zauważy? Dlaczego trenerzy dziwnie się zachowują?

Myśleli, że nikt nie zauważy? Dlaczego trenerzy dziwnie się zachowują?