Jak w roku ubiegłym zawodnicy startowali w dwóch konkurencjach, pierwszą z nich były przygotowane wcześniej i przywiezione gotowe prace z owoców i warzyw. Natomiast drugą konkurencją było półtoragodzinne rzeźbienie na żywo w dyni lub arbuzie. W tym roku każdy z zawodników sam wybierał temat pracy. Julka za przewodni temat wybrała fantastykę „KOBIETA Z OBCEJ PLANETY” oraz…postać z Disneya –KRÓLEWNA ŚNIEŻKA…
W jury konkursu zasiadali min. utytułowani polscy carverzy a organizatorem był Grzegorz Gniech oraz Carving Team Poland. Po sędziowskiej ocenie i ostatecznym podsumowaniu punktów okazało się, że Julia Bugaj zajęła drugie miejsce. Oprócz ogromnej radości z miejsca na podium Julia otrzymała pamiątkowy dyplom i puchar, książkę do nauki carvingu autorstwa Grzegorza Gniech oraz Sylwii Kruszyńskiej, bon o wartości 300zl oraz voucher na kwotę 1000 zł na kurs carvingu oraz rejs do Szwecji.
Julka od dwóch lat uczy się carvingu pod okiem swojej mamy Elżbiety Bugaj [III miejsce w kategorii profesjonalistów –POLAGRA 2019]. W szkole uczęszcza na zajęcia z carvingu pod kierunkiem nauczyciela przedmiotów gastronomicznych w Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych Małgorzaty Piaskowskiej. Julii podczas trwania konkurencji dopingowała klasa II G Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych wraz z nauczycielami przedmiotów gastronomicznych: Małgorzatą Piaskowską i Marzeną Ankiewicz.
Pismak przeciwko oszustom, uwaga na Instagram
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?