Od piątku Parma i Rukola przyjmuje nie gości, a testerów smaku. Wystarczy zarezerwować stolik na konkretną godzinę i przyjść, by przetestować dania z karty.
Konferencja restauratorów w Poznaniu:
Restauracja Parka i Rukola otwarta
To kolejna restauracja, która zdecydowała się na taki krok i tym samym dołączyła do ogólnopolskiej akcji #OtwieraMy. Rząd bowiem wciąż nie odmroził branży gastronomicznej. Restauratorzy mają dość czekania i ponoszenia dalszych strat. Niektórzy więc decydują się łamać rządowe obostrzenia. Inni z kolei szukają sposobów, by je po prostu obejść.
- Wszystkie osoby rezerwujące stoliki u nas na miejscu będą testerami smaku. Zachowujemy reżim sanitarny
- zapewniają właściciele lokalu.
W zaledwie kilka dni od ogłoszenia ponownego otwarcia zarezerwowano już większość stolików w Parmie i Rukoli na nadchodący weekend.
Testerów smaku zaprasza także wildecka restauracja Cudo, serwująca dania kuchni wegańskiej.
Kiedy otwarcie restauracji?
Restauratorzy mówią wprost - na szybkie odmrożenie branży gastronomicznej nie liczą.
- Nie mamy co liczyć, że otwarcie nastąpi wcześniej niż przed 1 kwietnia
- mówi Piotr Konieczny, przedstawiciel Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej.
Dlatego też niektórzy decydują się postawić wszystko na jedną kartę.
W Poznaniu działa już kilkanaście otwartych lokali gastronomicznych.
Sprawdź gdzie:
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?