Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Osoby z tymi schorzeniami powinny ograniczyć jedzenie kiszonek. Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

Oficjalnie i rozrywkowo, czyli rocznica uchwalenia Konstytucji 3-go Maja w Mircu

Oficjalnie i rozrywkowo, czyli rocznica uchwalenia Konstytucji 3-go Maja w Mircu

Zderzenie samochodu osobowego z ciężarówką na S5 w kierunku Gdańska

Zderzenie samochodu osobowego z ciężarówką na S5 w kierunku Gdańska

Polecamy

Szukasz oferty noclegu na majówkę? Uwaga na oszustów!

Szukasz oferty noclegu na majówkę? Uwaga na oszustów!

Majówkowe „Mam Talent” w Granowie!

Majówkowe „Mam Talent” w Granowie!

Już niedługo rozpocznie się remont odcinka drogi przy ulicy Kościuszki w Granowie

Już niedługo rozpocznie się remont odcinka drogi przy ulicy Kościuszki w Granowie