Kiełbasa polska - firmy Szajek - wyślij SMS o treści:
WARTO.6 na numer
72355 (koszt 2,46 zł z VAT)
O prestiżowy tytuł w naszym plebiscyei walczy wyrób Zakładów Mięsnych „Szajek”. Firma jest jednym z najstarszych zakładów w Polsce zajmujących się przetwórstwem mięsa. Została założona w 1905 roku przez Eustachiusza Kliksa, a obecnie prowadzona jest przez jego wnuczkę Anielę Szajek oraz trzech prawnuków: Gerarda, Bartosza i Krzysztofa. Od początku swojej działalności zakład funkcjonuje w Granowie. Aktualnie zakład zajmuje powierzchnię 3100m2, a zatrudnienie znajduje w nim ponad 150 osób.
Zakład można zaliczyć do jednego z najbardziej nowoczesnych nie tylko w rejonie Wielkopolski, ale i w kraju. Spełnia wszelkie wymogi i standardy. Co więcej, jako jeden z nielicznych posiada własną podczyszczalnię ścieków. W asortymencie znajdziemy mięso z wieprzowiny, wołowiny i drobiu. Wachlarz wyrobów jest niezwykle szeroki. Na sklepowych półkach znajdziemy ponad 100 różnych produktów.
-Mają wysoką zawartość mięsa w kiełbasach i szynkach. Produkty są produkowane według starych receptur. Wszystkie nasze wędzone wyroby są wędzone tradycyjnie: drewnem olchowym i bukowym- powiedział nam współwłaściciel przedsiębiorstwa, Gerard Szajek.
Kiełbasa polska stworzona została z myślą o najbardziej wymagających klientach. Dzięki wyjątkowym walorom smakowym przypadła do gustu szerokiemu gronu odbiorców. Do produkcji używane jest najszlachetniejsze chude mięso z szynki wieprzowej. Na jej fenomen wpływa także unikalna mieszanka naturalnych przypraw zawierająca naturalny pieprz, czosnek, majeranek… Receptura kiełbasy polskiej wywodzi się z XIX wieku i nawiązuje do najstarszych tradycji polskiego przemysłu mięsnego.
- Nasza kiełbasa polska wędzona ma bardzo wysoką zawartość mięsa, a co za tym idzie bardzo niską zawartość tłuszczu. Użycie wyłącznie naturalnych przypraw i naturalnego wędzenia zapewnia niepowtarzalny smak i zapach tej wędlinie. Zdaniem wielu naszych klientów jest to najlepsza kiełbasa polska w Polsce- dodał nasz rozmówca.
Jest to produkt z dużą tradycją. Jak wspomina Aniela Szajek, jej dziadek Eustachiusz zawsze wyrabiał kiełbasę polską. Właściciele uważają, że jest to jedna z najlepszych produkowanych przez nich wędlin.-Jest to produkt zdecydowanie ceniony przez naszych klientów, ze względu na niepowtarzalne walory smakowe. Tradycyjnie kiełbasa polska była spożywana na surowo, a obecnie coraz częściej spożywana jest po sparzeniu - co powoduje że grono odbiorców jest zdecydowanie szersze- stwierdza Gerard Szajek.
A smakoszy wyrobów nie brakuje, dlatego przedsiębiorstwo prężnie się rozwija. Produkty Zakładów Mięsnych „Szajek” dostępne są w ponad 150 sklepach na terenie Wielkopolski i w kilkudziesięciu hurtowniach na terenie województw: lubuskiego, dolnośląskiego, wielkopolskiego, zachodniopomorskiego, kujawsko-pomorskiego i pomorskiego.
Kiełbasa polska - firmy Szajek - wyślij SMS o treści:
WARTO.6 na numer
72355 (koszt 2,46 zł z VAT)
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?