MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kefir wodny to kwaskowaty napój fermentowany z użyciem tzw....
fot. martinak/123RF

Naturalne probiotyki – 10 produktów, które hamują stan zapalny. To nie tylko ogórki kiszone i zakwas, ale też kimchi i kombucha

Kefir wodny

Kefir wodny to kwaskowaty napój fermentowany z użyciem tzw. kryształów japońskich, błędnie nazywany algami. Są to konglomeraty probiotycznych bakterii i drożdży, dostępne w sprzedaży w postaci suszonej. Noszą nazwę tibi, a napój to tibicos. Uważa się, że pochodzą z Ameryki Południowej, gdzie bytują na kaktusach opuncji. Z pomocą tych kultur można fermentować dowolny słodki roztwór wodny, np. wodę z cukrem, sok owocowy (najczęściej cytrusowy) czy wodę kokosową. Nadają się do wielokrotnego użytku, ale wymagają ciągłego użycia lub specjalnego przechowywania.

Zobacz również

Koszykarze Anwilu Włocławek w sezonie 2024/25 znów zagrają w FIBA Europe Cup

Koszykarze Anwilu Włocławek w sezonie 2024/25 znów zagrają w FIBA Europe Cup

Poważny wypadek mistrza świata w Polsce. Dwa helikoptery w akcji

Poważny wypadek mistrza świata w Polsce. Dwa helikoptery w akcji

Polecamy

To mój sekret na ciało bez cellulitu i nawilżoną skórę twarzy. Składniki masz w domu

HIT DNIA
To mój sekret na ciało bez cellulitu i nawilżoną skórę twarzy. Składniki masz w domu

Ta kaszubska zupa ma śmieszną nazwę, ale smakuje wspaniale. Sycący obiad w 30 minut

TYLKO U NAS
Ta kaszubska zupa ma śmieszną nazwę, ale smakuje wspaniale. Sycący obiad w 30 minut

Objaw raka, który może się pojawić na twojej pościeli. Zobacz, o co chodzi

TYLKO U NAS
Objaw raka, który może się pojawić na twojej pościeli. Zobacz, o co chodzi