MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Truskawki to sezonowy owoc, który kusi swoim smakiem i...
fot. ka_re/pixabay

Sprytne sposoby na wykorzystanie niepotrzebnych liści rzodkiewki, marchwi lub kalafiora. Nie wyrzucaj – zrób z nich pyszną sałatkę lub pesto

Liście i szypułki truskawek

Truskawki to sezonowy owoc, który kusi swoim smakiem i aromatem. Jednak większość ludzi wyrzuca szypułkę wraz z liśćmi. Te niepozorne listki to jednak bogactwo chlorofilu, który wspiera pracę układu pokarmowego, przyspiesza usuwanie toksyn z organizmu, a także chroni komórki i tkanki przed szkodliwym działaniem wolnych rodników tlenowych. Szypułki z listkami, tak samo jak owoce, są źródłem witaminy C, która wspiera m.in. układ odpornościowy.

Jak wykorzystać liście tego owocu? Przede wszystkim warto od razu zjadać truskawki z szypułkami i liśćmi. Możesz także użyć ich jako dodatku do sałatki lub koktajlu.

Zobacz również

Tłumy ludzi na kieleckiej Kadzielni. Musical "Metro" zachwycił publiczność [ZDJĘCIA]

Tłumy ludzi na kieleckiej Kadzielni. Musical "Metro" zachwycił publiczność [ZDJĘCIA]

Tak bawili się mieszkańcy Rzeszowa na drugiej w tym roku "Potańcówce miejskiej"

Tak bawili się mieszkańcy Rzeszowa na drugiej w tym roku "Potańcówce miejskiej"

Polecamy

Czy kebab jest zdrowy? Dietetyk wyjaśnia

HIT DNIA
Czy kebab jest zdrowy? Dietetyk wyjaśnia

Dni Kościana już w ten weekend! Kto wystąpi na scenie u sąsiadów?

Dni Kościana już w ten weekend! Kto wystąpi na scenie u sąsiadów?

Zmiany personalne w archidiecezji. W tych parafiach będą nowi księża

Zmiany personalne w archidiecezji. W tych parafiach będą nowi księża