MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
WRZUCANIE CAŁEGO MIĘSA NA PATELNIĘ...
fot. pixabay.com

Takie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając mięso mielone. Przez to mięso nie będzie soczyste i smaczne

Takie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając mięso mielone

WRZUCANIE CAŁEGO MIĘSA NA PATELNIĘ
Wrzucanie od razu całej zawartości opakowania na patelnię to błąd popełniany przez większość ludzi. A może to mieć wpływ na smak, konsystencję i aromat dania. Mięso mielone ma w sobie dużo wody, więc wrzucenie go w całości na patelnię sprawi, że soki puszczą i zamiast się smażyć, zacznie się ono gotować. Mięso mielone warto wrzucać na patelnię niewielkimi partiami i w odstępie kilku minut. Dzięki temu szybko się zetnie, a soki pozostaną wewnątrz.

Zobacz również

Poważny wypadek pod Krakowem. Ogromne utrudnienia w ruchu

Poważny wypadek pod Krakowem. Ogromne utrudnienia w ruchu

Pożar w hurtowni sprzętu elektrycznego! Płonął magazyn [ZDJĘCIA]

Pożar w hurtowni sprzętu elektrycznego! Płonął magazyn [ZDJĘCIA]

Polecamy

Jak głosować w wyborach poza miejscem zamieszkania?

Jak głosować w wyborach poza miejscem zamieszkania?

Uwaga! GIF wycofuje ważny lek dla dzieci i dorosłych

PILNE
Uwaga! GIF wycofuje ważny lek dla dzieci i dorosłych

Nazbieraj i zaparz. Darmowa herbatka zadba o urodę, odmłodzi i oczyści organizm

Nazbieraj i zaparz. Darmowa herbatka zadba o urodę, odmłodzi i oczyści organizm