Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie....
fot. istockphoto.com

Te produkty możesz zamrozić! Jeśli robisz zakupy na zapas, zamiast wyrzucać jedzenie, włóż je do zamrażarki

SUROWE MIĘSO I WĘDLINY

Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie. W końcu chodzi o to, by mrozić je jak najświeższe, a nie jak najstarsze! Najlepiej mrozić mięso surowe, a wędliny – w plasterkach. Robisz schabowe i chcesz zostawić trochę na następny raz? Zamroź je bez panierki. Mięso możesz trzymać w zamrażalniku kilka miesięcy (drób – 3, wieprzowina – 6, wołowina – 8).

Zobacz również

W Mysłowicach sprzeczka w trakcie libacji alkoholowej zakończyła się śmiercią!

W Mysłowicach sprzeczka w trakcie libacji alkoholowej zakończyła się śmiercią!

Diana z 6. edycji Rolnik szuka żony znowu szczęśliwa. Nowa miłość na jej drodze?

Diana z 6. edycji Rolnik szuka żony znowu szczęśliwa. Nowa miłość na jej drodze?

Polecamy

Spacer historyczny "Jak to w Radomsku Straż Ogniowa działała..."

Spacer historyczny "Jak to w Radomsku Straż Ogniowa działała..."

Są jeszcze wolne miejsca w przedszkolach w gminie Żary

Są jeszcze wolne miejsca w przedszkolach w gminie Żary

Ciągle się spieszymy, mniej uważamy i mamy w regionie więcej wypadków

Ciągle się spieszymy, mniej uważamy i mamy w regionie więcej wypadków