MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najzdrowsze artykuły spożywcze, czyli te zawierające...
fot. monicore/pixabay.com

Jak przygotować zdrowe jedzenie? 10 kuchennych błędów i sposoby, by ich unikać

Przechowywanie ziół, przypraw i olejów na kuchennym blacie

Najzdrowsze artykuły spożywcze, czyli te zawierające najbardziej nietrwałe związki odżywcze, warto chronić przed działaniem światła – dotyczy to zwłaszcza olejów, ziół i przypraw korzennych. Warto więc zlikwidować wystawę tych produktów w przezroczystych pojemnikach i zastąpić je nieprzejrzystymi opakowaniami albo schować do szafki. Ponieważ korzystne związki zawarte w tłuszczach roślinnych szybciej rozkładają się w temperaturze pokojowej (a zwłaszcza kuchennej, gdy gotujemy lub pieczemy), warto trzymać je w lodówce. To samo dotyczy orzechów, pestek i nasion oleistych.

Zobacz również

Salvador Dali w Radomiu. Wyjątkowy spektakl na rynku podczas Nocy Muzeów

Salvador Dali w Radomiu. Wyjątkowy spektakl na rynku podczas Nocy Muzeów

Czarny dzień rosyjskiej armii. Ilu żołnierzy Putina zginęło w ciągu 24 godzin?

Czarny dzień rosyjskiej armii. Ilu żołnierzy Putina zginęło w ciągu 24 godzin?

Polecamy

Ten schab duszony z młodą kapustką rozpływa się w ustach. Najlepszy obiad na wiosnę

Ten schab duszony z młodą kapustką rozpływa się w ustach. Najlepszy obiad na wiosnę

Puszysty chleb na maślance do kanapek. Twoje kanapki będą z nim jeszcze lepsze

Puszysty chleb na maślance do kanapek. Twoje kanapki będą z nim jeszcze lepsze

Tysiące książek za siódemkę. Kolejna akcja domu wydawniczego w Poznaniu

Tysiące książek za siódemkę. Kolejna akcja domu wydawniczego w Poznaniu