MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Bób ma umiarkowany do wysokiego indeksu glikemicznego – IG...
fot. pittawut/123RF

Kto nie powinien jeść bobu? Są osoby, którym może poważnie zaszkodzić. Te schorzenia i leki wykluczają jego spożycie

Cukrzycy

Bób ma umiarkowany do wysokiego indeksu glikemicznego – IG dla surowego warzywa wynosi 40, ale dla gotowanego już 80! Oznacza to, że spożycie bobu może powodować umiarkowany wzrost poziomu glukozy we krwi. Osoby z cukrzycą mogą go jeść, ale powinny spożywać go na surowo lub jedynie lekko obgotowany, najlepiej razem ze skórką.

Zobacz również

Święcenia kapłańskie diakonów Wyższego Seminarium Duchownego w katedrze w Rzeszowie

Święcenia kapłańskie diakonów Wyższego Seminarium Duchownego w katedrze w Rzeszowie

Fale na ścieżce rowerowej w Lesznie. Miały spowalniać, a są niebezpieczne

Fale na ścieżce rowerowej w Lesznie. Miały spowalniać, a są niebezpieczne

Polecamy

Zabójcza ryba w wodach Chorwacji! Cyjanek to przy niej pikuś

Zabójcza ryba w wodach Chorwacji! Cyjanek to przy niej pikuś

Miał wykorzystać 7-miesięczne dziecko. Wkrótce ruszy proces 26-latka

NOWE FAKTY
Miał wykorzystać 7-miesięczne dziecko. Wkrótce ruszy proces 26-latka

GIS ostrzega: ta mąka może być niebezpieczna dla alergików

GORĄCY TEMAT
GIS ostrzega: ta mąka może być niebezpieczna dla alergików