MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ze względu na ryzyko zjedzenia zbyt dużej dla swojego...
fot. bschonewille/123RF

Kto nie powinien jeść ostrych potraw? Mogą wywoływać zgagę i podrażniać jelita. Osoby, z tymi chorobami mogą źle się czuć po zjedzeniu chili

Zespół jelita drażliwego i inne choroby jelit

Ze względu na ryzyko zjedzenia zbyt dużej dla swojego organizmu dawki kapsaicyny zawartej w przyprawach i sosach na bazie ostrej papryczki, osoby cierpiące na zespół jelita drażliwego (IBS), chorobę zapalną jelit (IBD) oraz wrzodziejące zapalenie jelita grubego i chorobę Leśniowskiego-Crohna, powinny unikać mocno doprawionych dań. W ich przypadku podrażnienie błony śluzowej może prowadzić do wystąpienia ostrej biegunki i zaostrzenia objawów choroby.

Zobacz również

PiosenKawka dla mam w Kawiarni Literackiej Ratusza w Zduńskiej Woli ZDJĘCIA

PiosenKawka dla mam w Kawiarni Literackiej Ratusza w Zduńskiej Woli ZDJĘCIA

Świetne wyniki radomskich lekkoatletów. Zdobyli minima na zawody międzynarodowe

Świetne wyniki radomskich lekkoatletów. Zdobyli minima na zawody międzynarodowe

Polecamy

Uwaga na upał! Gdy żar leje się z nieba, wzrasta ryzyko tej gwałtownej choroby

TYLKO U NAS
Uwaga na upał! Gdy żar leje się z nieba, wzrasta ryzyko tej gwałtownej choroby

Porzuciła na pastwę losu dwa psy. Zapadł wyrok

Porzuciła na pastwę losu dwa psy. Zapadł wyrok

Psiakacje – gdzie spędzić urlop z czworonogiem? Jak duży to wydatek?

Psiakacje – gdzie spędzić urlop z czworonogiem? Jak duży to wydatek?