MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Maliny są źródłem kwasu salicylowego, czyli substancji...
fot. Srdjanns74/Getty Images

Dlaczego warto jeść maliny? To świetny przysmak dla osób na diecie i cukrzyków. Włącz maliny do menu, a twój organizm Ci za to podziękuje

Łagodzą objawy przeziębienia i grypy

Maliny są źródłem kwasu salicylowego, czyli substancji obecnych w popularnej aspirynie i lekach przeciwgrypowych. Owoce te działają napotnie, dzięki czemu spożywanie surowych lub suszonych malin może w naturalny sposób obniżać gorączkę. Natomiast duża zawartość witaminy C sprawia, że regularne sięganie po maliny wzmacnia układ immunologiczny i zmniejsza podatność organizmu na infekcje.

Zobacz również

I Komunia Święta w parafii pw. św. Rafała Kalinowskiego w Pile [ZDJĘCIA]

I Komunia Święta w parafii pw. św. Rafała Kalinowskiego w Pile [ZDJĘCIA]

V Bieg Ulicami Gorzupi. Atrakcji nie brakowało!

TYLKO U NAS
V Bieg Ulicami Gorzupi. Atrakcji nie brakowało!

Polecamy

Ruszyły zapisy na VI Hunters Grodziski Mini Półmaraton "Słowaka"

Ruszyły zapisy na VI Hunters Grodziski Mini Półmaraton "Słowaka"

Ania z programu "Rolnik szuka żony" urodziła synka w pleszewskim szpitalu!

TYLKO U NAS
Ania z programu "Rolnik szuka żony" urodziła synka w pleszewskim szpitalu!

Dżem z truskawkami i rabarbarem. Tak zamkniesz te smaki w słoiku na jesień i zimę

HIT DNIA
Dżem z truskawkami i rabarbarem. Tak zamkniesz te smaki w słoiku na jesień i zimę