Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pasztet z mięsa z rosołu...
fot. pixabay.com

Z mięsa, które zostanie z rosołu, zrobisz pasztet i nie tylko. Poznaj 11 sposobów na wyśmienite dania zero waste

Pasztet z mięsa z rosołu

Pasztet z mięsa z rosołu
Składniki:
- ok. 1 kg mięsa z rosołu
- ugotowane ( z rosołu) 2 marchewki, 1 pietruszka, 1/4 selera
- cebula
- 4 jajka
- 6-8 łyżek bułki tartej
- przyprawy do smaku: po ok. 1 łyżeczce soli, pieprzu, tymianku, czosnku, szczypta gałki muszkatołowej

Mięso oddziel od kości i zmiel w maszynce na średnich oczkach. Zmiel także marchewkę, pietruszkę i seler. Cebulę podsmaż. W dużej misce połącz zmielone mięso, cebulę, jajka, bułkę tartą i przyprawy. Wyrób dobrze najlepiej ręką. Przełóż do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą do pieczenia. Piecz w 180⁰C ok. 1 godzinę.

Zobacz również

Igloopol Dębica zakończył zwycięską passę Sokoła [ZDJĘCIA]

Igloopol Dębica zakończył zwycięską passę Sokoła [ZDJĘCIA]

W jakim składzie Arka zagra z Resovią? Wojciech Łobodziński: Trzeba kombinować

W jakim składzie Arka zagra z Resovią? Wojciech Łobodziński: Trzeba kombinować

Polecamy

10-latka wtargnęła wprost pod nadjeżdżający samochód. Trafiła do szpitala

10-latka wtargnęła wprost pod nadjeżdżający samochód. Trafiła do szpitala

Trwają zapisy na zlot motoryzacyjny "Car Spot Grodzisk Edition One"

Trwają zapisy na zlot motoryzacyjny "Car Spot Grodzisk Edition One"

Planowane wyłączenia prądu w powiecie grodziskim

Planowane wyłączenia prądu w powiecie grodziskim