MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Oszukał firmę na ćwierć miliona złotych

Materiały KPP Grodzisk
Oszukał firmę na ćwierć miliona złotych
Oszukał firmę na ćwierć miliona złotych Archiwum KPP Grodzisk
Oszukał firmę na ćwierć miliona złotych. 45-letni mieszkaniec województwa lubuskiego, w przeciągu kilkunastu miesięcy oszukał firmę,na terenie powiatu grodziskiego, w której był zatrudniony na ponad 250 tysięcy złotych.

Oszukał firmę na ćwierć miliona złotych

Grodziscy kryminalni zajmujący się zwalczaniem przestępczości gospodarczej od kilku miesięcy pracowali nad sprawą 45-letniego mieszkańca województwa lubuskiego. Mężczyzna był zatrudniony w jednej z warszawskich firm, która z siedzibą mieszczącą się na terenie powiatu grodziskiego świadczyła usługi polegające na myciu i sprzątaniu hal produkcyjnych na rzecz jednej z firm w gminie Granowo. Mężczyzna był zatrudniony w tej firmie na stanowisku koordynatora. W okresie od stycznia 2015 roku do kwietnia 2016 roku okazało się, że 45-latek wielokrotnie dopuszczał się między innymi podrabiania dokumentów oraz podpisów składanych na tych dokumentach. Najczęściej fałszował dokumentację księgową oraz rachunki podwykonawców. Swoim postępowaniem naraził firmę na straty w kwocie ponad 250 tysięcy złotych.
Policjanci podczas badania tej sprawy udowodnili mężczyźnie ponad setkę takich czynów przestępczych. W końcowym rezultacie przedstawili sprawcy łącznie 104 zarzuty. Na polecenie Prokuratury Rejonowej w Grodzisku Wielkopolskim kryminalni zabezpieczyli mężczyźnie majątek na poczet przyszłej kary w postaci przymusowego obciążenia hipoteki na nieruchomości należące do sprawcy.
Zgodnie z kodeksem karnym mężczyźnie grozi kara nawet do 8 lat pozbawienia wolności.

Oszukał firmę na ćwierć miliona złotych

Uwaga na fosforany w żywności
Fosforany występują w żywności jako jej naturalne składniki, dodawane są także w procesach technologicznych. Związki te znajdziemy m.in. w: przetworach mięsnych i rybnych, przetworach mleczarskich, dżemach, napojach bezalkoholowych, lodach, ciastach i pieczywie, koncentratach zup, płatkach śniadaniowych. Producenci dodają je do żywności, ponieważ wpływają na uwodnienie białek, powodując wzrost wydajności gotowych produktów. Pełnią też rolę stabilizatorów i regulatorów kwasowości, a także emulgatorów i przeciwutleniaczy. Niestety spożywanie zbyt dużej ilości produktów zawierających fosforany może prowadzić do poważnych problemów ze zdrowiem. Do jakich chorób prowadzi nadmiar fosforu w diecie?

Zdjęcia pochodzą z bazy x-bank gallery.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak kupić dobry miód? 7 kroków

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na grodzisk.naszemiasto.pl Nasze Miasto