Tegoroczna inicjatywa komendanta Zdzisława Gawrońskiego zyskała poparcie druhów, szczególnie tych z sekcji młodzieżowej i zabrano się do pracy. Dziś „zaprawiono” już kilkanaście słoików. – To wszystko na potrzeby naszej jednostki i strażaków. W ciągu roku mamy wiele imprez, dlatego takie zapasy zawsze się przydadzą. Myślę, że co roku będziemy przygotowywać takie przetwory – wyjaśnił szef druhów Zdzisław Gawroński. Przepisy na nie pochodzą z domowych zeszytów kucharskich – od mam strażaków i ich babć. Przetwory wyszły spod rąk Mateusza Tomczaka, Mikołaja Wróbla, Michała Andrzejewskiego i Patryka Błażejewskiego.
Zakaz krzyży w warszawskim urzędzie. Trzaskowski wydał rozporządzenie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?