Grodzisk: otwarcie browaru.
Około 10 mln złotych kosztowała reaktywacja Browaru w Grodzisku. Moce produkcyjne na ten moment to 20 tysięcy hektolitrów rocznie. Piwo warzone w Grodzisku pojawiło się na rynku w maju, po ponad 20 latach od zamknięcia browaru w Grodzisku. Podczas zwiedzania można było zobaczyć archiwalne zdjęcia dokumentujące grodziskie tradycje piwowarskie datowane na 1301 rok, a także zobaczyć jak ten obiekt wyglądał przed laty. Jutro browar zwiedzą dawni pracownicy, a także mieszkańcy którzy wygrali taką możliwość w konkursie oraz mieszkający po sąsiedzku grodziszczanie.
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?