Składniki:
-Sałata lodowa, rzodkiewka, czerwona papryka, jabłko, czerwona cebula, słonecznik.
Przygotowanie:
- Do szklanego półmiska wkładamy poszatkowaną sałatę lodową, pokrojone w drobne kosteczki paprykę, rzodkiewkę, jabłko i cebulę. Wszystko mieszamy. Do smaku można dodać sól i pieprz. Na patelni na wolnym ogniu prażymy słonecznik, delikatnie, aż do pierwszego zarumienienia. Następnie przesypujemy go do naszej misy z sałatką. Na koniec, tuż przed podaniem, całość możemy polać sosem greckim lub pokropić oliwą z oliwek.
Smażona cukinia
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?