Akcja pichcenia w strażackiej kuchni to powtórka z ubiegłego sezonu. Strażacy wówczas przygotowali kilkadziesiąt słoików kiszonych ogórków, papryki i pieczarek konserwowych. W tym roku doszedł kompot i grzyby.
-Nigdy nam rąk to pracy nie brakuje. Przepisy dają nam mamy, babcie, kuzynki, ciotki. W specjalnym zeszycie wszystkie są gromadzone i stanowią bazę do kolejnego gotowania - mówi komendant Zdzisław Gawroński.
Czytaj więcej już we wtorek 16.10 w tygodniku Dzień Nowotomysko-Grodziski.
Seria pożarów Premier reaguje
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?